måndag 1 februari 2010
Fettfobi
Jag hade på Outsiders på Kanal 5 innan när jag satt och pillade med datorn. Det handlade om fettfobi. Det var det sjukaste jag har sett på länge, en tjej som fick panikattack så fort hon såg en fet människa. Hallå eller? En annan kvinna var 53 år, tävlade i bodybuilding och hade pendlade mellan 6% och 9% kroppsfett. För några år sedan tog jag hjälp av en personlig tränare för att gå upp i vikt. Då hade jag 14% kroppsfett, och det tyckte jag var alldeles för lite. Fatta 6% då. Hur orkar man? Jag måste ha fett, annars kan jag inte tänka och bara fryser. Jag vågar nog lova att jag äter mer fett än någon annan tjej jag känner, men den nyttiga sortens fett, den som finns i nötter, olja, lax och avokado. Den sortens fett gör bara gott. Det finns andra sorters fetter som är mindre bra, som den sorten som finns i smör och grädde och dem ska man vara lite mer sparsam med. Fortfarande mycket mycket bättre än lightprodukter, men ofta får vi i oss de här mindre bra fetterna ihop med en massa socker. Ta en semla till exempel med grädde och mandelmassa. Själva bullen är bara snabba kolhydrater. Mandelmassan är i stort sett mandel och socker. Toppa det med grädde och du har en klump som inte är helt idealisk för att förtäras varje dag. Lägg märke till det jag sa sist här. Inte varje dag. Däremot om du regelbundet rör på dig så kan du med gott samvete äta en semla till fredagsfikat. Desto godare blir den då. Kom ihåg: + och -. Så enkelt, och så gott. Finns ingen anledning till fettfobi.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar