fredag 1 januari 2010

Ett Nytt Decennium

Då var vi här då, i det nya decenniet. Jag skulle vilja sammanfatta 2000-talet som en stor förvirring. Det började med IT-boomen, följt av krasch efter krasch. Alla började helt plötsligt använda Internet som en gemensam arena. Allt skulle skötas elektroniskt. En del funkade, annat inte. Som om inte detta var förvirrande nog skulle alla börja självförverkliga sig själva. Livscoaching stod på det dagliga schemat, antingen med sig själv genom att läsa böcker, eller genom att gå till en så kallad livscoach som nu har blivit ett erkänt yrke. Arbetsmarknaden har gått upp och ner. Chefer har fått sina miljonbonusar medan Svensson har tvingats sälja sina bilar och precis klarar att ha kvar huset eftersom frun åtminstone har kvar jobbet - än så länge. Det som tidigare var svenskt är det inte längre. SAAB - ett av vårt lands mest kära ledstjärna - är snart ett minne blott. Andra företag har flyttat produktionen till Össtaterna eller Asien. Det är tydligen billigare arbetskraft där. Förvirring, förvirring. Sociala medier har tagit över marknadsföringsarenan. Det som på 90-talet tog veckor eller månader att arbeta fram kan nu göras på en eftermiddag och cirkulera ut i landet - och resten av världen. Man får även tänka på vad man säger och skriver om någon snappar upp det och vinklar det som leder till konsekvenser. Media sets the agenda. Det var inte lätt att leva på 2000-talet. Vi var nog lite förvirrade ändå.

Välkommen då 2010-talet. Jag vet åtminstone att jag har en mer klar bild av världen nu än för 10 år sedan. Kanske har det med att jag har blivit äldre och klokare, kanske har det att göra med att världen har blivit detsamma och förvirringen har lagt sig en aning. Detta återstår att se.

Jag börjar det nya decenniet med en långpromenad och funderar över vad jag vill åstadkomma det här året. Mina nya sommarlöparskor som jag superfyndade för 400:- igår får symbolisera mitt 2010:

Färglatt, hälsosamt och högre höjder

4 kommentarer:

Marie Hansson sa...

Är skorna från USA? Hur snygga som helst och asics:)

Ellinor Bokedal sa...

Nepp, köpte dem i Götet igår. Löp & Sko heter butiken, specialiserade på löpning. Gillar dem starkt! :)

Madeleine Bokedal sa...

jävlar vad snygga skor. Hoppas VERKLIGEN att du köpte ett par till din syster också!

Ellinor Bokedal sa...

Fanns bara i min lilla storlek;)